AGRARISCH

Seizoenmedewerkers
  • Oogsten
  • Sorteren
  • Inpakken

De Agrarisch medewerker zal in vele gevallen werken in bepaalde seizoenen. Hierbij kan je denken aan het oogsten, sorteren en eventueel inpakken van aardappelen, komkommers, tomaten en aardbeien. Dit zal gebeuren in kassen.

In de kassen werk je vaak met collega’s die allemaal hetzelfde werk doen. Ook kan het voorkomen dat je meerdere werkzaamheden in de week uitvoert. 

De medewerkers die oogsten rijden met een oogstwagen door de rijen planten en knippen of snijden de rijpe vruchten af. Vervolgens leggen zij deze in een doos die op de oogstwagen staat. 

Als inpakker en sorteerder sorteer en verpak je de geoogste producten. Bij het sorteren bekijk je of de producten de juiste maat, vorm en kleur hebben en of de producten niet beschadigd zijn. Ook weeg je de producten en vul je de dozen en kisten. Vervolgens worden de dozen en kisten ingepakt en gestapeld. Vaak gaan de producten die ingepakt worden dezelfde dag nog weg naar tevreden klanten.

INHOUD

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Agrarisch medewerker is een algemene benaming voor vaklieden die werkzaam zijn binnen de agrarische sector. Een ander woord voor agrarisch kan ook zijn agricultuur of landbouw. Als agrarisch medewerker kan je werkzaam zijn voor verschillende soorten bedrijven binnen de agrarische sector, zoals op een boerderij maar bijvoorbeeld ook in de tuinbouw. 

Over het algemeen zal een agrarisch medewerker veel op het land werken om bijvoorbeeld een boer te ondersteunen tijdens zijn werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen verschillen van ploegen, zaaien, maaien, oogsten en melken tot het uitmesten van de stallen. Meestal zijn de specifieke werkzaamheden als agrarisch medewerker seizoensgebonden. 

Als agrarisch medewerker kan je dus verschillende beroepen uitoefenen bij verschillende soorten bedrijven binnen de agrarische sector.

Overige Vacatures

SOLLICITEREN

Wil je jezelf inschrijven als werkzoekende, gebruik de formulier hieronder. In het bericht gedeelte kun je jouw wensen extra toelichten.

INSCHRIJFFORMULIER

0614-726 503

Louis Porquinlaan 1
4611 AM Bergen op zoom
Telefoon: +31 (0)614 726 503

Louis Porquinlaan 1
4611 AM Bergen op zoom
Telefoon: +31 (0)614 726 503

© 2019 Alle rechten voorbehouden

Personeelsdiensten önder b.v.